Kliknutím na tlačidlo „Vstúpiť“ prehlasujem, že som starší ako 18 rokov a nepripustím, aby k tu uvedeným dátam pristupoval ktokoľvek nespôsobilý či neplnoletý.
Produkty vyberáme automaticky podľa recenzií používateľov, záujmu o produkt a predaja.
Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserva Rum 23 40% 1 l (tuba)
96 %
Ron Zacapa Centenario 23 ročný rum je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku...
61 €
Doprava 3,4 €,Na sklade
Garantovaný nákup z alkac.sk.
Zoradiť:
Odporúčané ponuky (4)
Na sklade • 1 variant3,9 €97 % • 1 554 recenziíĎalšie informácie
Zacapa Centenario predstavuje malé umelecké dielo. Výsledok dlhoročných skúseností a unikátnych klimatických podmienok vzniká destilovaním fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrovej trstiny. Jedinečná metóda výroby alkoholu sa nazýva Solera. Nápoj dozrieva vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov. Vo fľaši nájdete neopakovateľnú zmes rumov starých 6 až 23 rokov. Po privoňaní vás najskôr osloví kombinácia karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledovaná tónmi, ktoré jednotlivé rumy získali počas dozrievania v sudoch. V jemnej a intenzívnej chuti vás upúta nádych čerstvého ovocia, dreva a aromatického korenia.
Unikátne podnebie
Tajomstvo doslova božskej chuti sa ukrýva v podmienkach, v ktorých nápoj vzniká. Rum dozrieva v lokalite „The House Above the Clouds“ („Dom nad oblakmi“), vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov.
Zacapa Centenario predstavuje malé umelecké dielo. Výsledok dlhoročných skúseností a unikátnych klimatických podmienok vzniká destilovaním fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrovej trstiny. Jedinečná metóda výroby alkoholu sa nazýva Solera. Nápoj dozrieva vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov. Vo fľaši nájdete neopakovateľnú zmes rumov starých 6 až 23 rokov. Po privoňaní vás najskôr osloví kombinácia karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledovaná tónmi, ktoré jednotlivé rumy získali počas dozrievania v sudoch. V jemnej a intenzívnej chuti vás upúta nádych čerstvého ovocia, dreva a aromatického korenia.
Unikátne podnebie
Tajomstvo doslova božskej chuti sa ukrýva v podmienkach, v ktorých nápoj vzniká. Rum dozrieva v lokalite „The House Above the Clouds“ („Dom nad oblakmi“), vo vysokohorských oblastiach Quetzaltenango v Guatemale v nadmorskej výške 2300 metrov.
Ideálna kombinácia mikroklímy, pôdy a teploty
Trstinové plantáže sa nachádzajú na juhozápade Guatemaly, v nadmorskej výške 350 metrov. Oblasť vyniká špecifickou mikroklímou, pôdou a teplotou, vďaka čomu je táto trstinová plantáž podľa výrobcu tou najlepšou na svete. Výsledný rum na rozdiel od ostatných nevzniká z melasy, ale z panenského sirupu.
Výnimočný proces výroby rumu
Systém s názvom Solera spočíva v postupnom zmiešavaní rôzne starých rumov v sudoch, v ktorých predtým dozrievali americká whiskey, jemné sherry a delikátne vína. Rum tak z každého suda nasaje časť jeho arómy, čím sa v kombinácii s riedkym vzduchom a nižším atmosférickým tlakom vytvárajú jedinečné podmienky.
Tajomstvo chuti
Sudy sa počas procesu výroby stavajú jeden na druhý, v poradí od najstaršieho až po ten najmladší. Keď nastane čas stáčania, časť rumu sa odoberie zo spodného suda a ďalej doplní z toho, ktorý stojí na ňom. Takýmto spôsobom sa postupuje až k najmladšiemu sudu, ktorý už výrobca naplní novým rumom. Výsledkom je bohatá a naprieč jednotlivými ročníkmi stála chuť.
Neopakovateľná vôňa
Vo vôni rumu vás najskôr upúta spojenie karamelu, vanilky, kakaa a maslových sušienok, nasledované tónmi získanými z jednotlivých sudov. Tam, kde predtým zrelo sherry, sa do rumu odtlačí aróma pražených lieskových a para orechov. Sudy po bourbone mu dodajú nádych karamelizovaných banánov a sušeného ananásu. Nechajte sa očariť skutočne pôsobivým zážitkom.
Exkluzívna chuť
Zažite dotyk čerstvo rozkrojeného ovocia, dreva a aromatického korenia. Po ochutnaní rumu najskôr pocítite príjemne plnú, bohatú chuť s neobyčajnou medovou konzistenciou. Ovocie pozvoľna ustúpi a uvoľní cestu dubovému drevu, muškátovému oriešku a tabaku. Záverečný tón je dlhý, delikátne horkastý, s nádychom kávy, sladkej vanilky, škorice a zázvoru.
Dokonalý zážitok
Urobte si pohodlie, či už osamote alebo v spoločnosti priateľov. Tento delikátny rum si najlepšie vychutnáte v pohári so silným dnom a s veľkým kúskom ľadu.
Množstvo ocenení
Zacapa Centenario je držiteľom zlata v rámci niekoľkých renomovaných svetových súťaží. Pre mnohých odborníkov predstavuje vôbec ten najlepší rum na svete. Vďaka množstvu získaných ocenení sa tento karibský alkohol stal neoficiálnym meradlom kvality v kategórii superprémiových rumov.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,9 €97 % • 1 554 recenziíĎalšie informácie
Ron Zacapa Centenario 23 ročný rum je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Tento rum získal svoje miesto v historických knihách ako meradlo pre super prémiové rumy. Rum je tmavo-hnedej jantárovej farby udávajúcej tón pre vzrušujúci zážitok. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvou za vrstvou cítiť chuť muškátových oriešokov, opekaných lieskových orechov a náznak karamelu. Hladký povrch s dlhou aromatickou stálosťou.
Jediný rum, ktorý sa nachádza v Sieni slávy karibských rumov je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.